Gästböcker Historier - Borgvattnet Prästgård

Gästbok

Gästböcker Historier - Borgvattnet Prästgård

Här kan du läsa spännande upplevelser som gäster delat.

Alla vittnesmål hålls anonyma (men majoriteten är verifierade via mail).

Vill du dela din upplevelse? Maila: info@borgvattnet.eu

Dörren till Rosa Rummet small igen med rätt hård kraft och plöjde undan mattan. Jag testade dörren flera gånger men fann det osannolikt att den av sig själv skulle kunna stängas så hårt och att med sådan kraft trycka undan mattan. En mäktig händelse som etsade sig fast på näthinnan…

Mer info: Rosa Rummet

På morgonen låg jag vaken och hörde då andetag.

Innan vi skulle åka därifrån hade vi bäddat och gjort fint i rummet och skulle gå och kolla en sista gång (vid det tillfället var vi själva i huset).

Då var överkastet halvvägs nedslitet på golvet!

Kammaren, Prästgården

Kände rökdoft och hörde steg på övervåningen i Vandrarhemmet. Ett element på övre plan (som var påslaget) var både avstängt och flyttat då jag kom upp igen.

Mer info: Vandrarhemmet

När vi åt mat i Vandrarhemmet började vi höra steg på övervåningen. En dörr som stängdes och steg i trappen.

Efter maten gick vi ner till Prästgården (vi hade bokat både husen). I Rosa Rummet fick min ena dotter ångest och började gråta, vilket släppte när hon kom ut igen.

Jag såg en skepnad i Kammaren. Även i det Blå Rummet kände min dotter ångest och blev ledsen.

Senare står i köket och väntar medan döttrarna och barnbarnet var i hallen för att sätta på sig skorna. Då fick vi valuta för pengarna:

”Någon” rasade ner från trappen i höga dunsar. Ungarna flög in i rummet och barnbarnet (15 år) som har varit tuffast under hela kvällen fick nog en liten chock…

Mer info: Se alla rum

Vi var flera som såg en vit skugga ute på bron (på väg in). Jag såg denna skugga tre gånger och den sista gången var det en väldigt tydlig mänsklig skepnad.

När en av oss (som aldrig utforskat denna värld) hoppade upp från stolen och blev helt skakig och exalterad för att hon sett samma sak som oss andra, ja då var kvällen räddad även för skeptikerna.

När vi lagt oss så vaknade båda jag och min dotter runt kl 02-03 av att det var full fart utan för sovrumsdörren. Ingen gick ut och kollade.

Mer info: Vandrarhemmet

När vi gick upp till sovrummet med våningssängen och hade dörren stängd så fick vi en ordentlig smäll på uppmaning och fotsteg hördes.

Ett obehag växte, jag och min mamma blev mer och mer påverkade med yrsel, tryck över bröstet, illamående och kraftig hjärtklappning.

Vi fortsatte till nästa sovrum och när vi stod där så hördes tunga steg, en dörr som öppnades och smälldes igen ett flertal gånger.

Känslan var att vi när som helst kunde få en dörr på oss.

Då energin var för stark på övervåningen så beslutade vi oss för att sova på sofforna och golvet i vardagsrummet.

Vi gick upp en sista gång för att hämta lite saker och då hörde min man en ordentlig suck bakom honom.

Under natten hörde vi smällar, röster (kvinna och barn), fotsteg på övervåningen samt nedför trappen.

En svart skepnad sågs vid dörröppningen mellan köket och vardagsrummet.

Även ljud från toalettdörren.

På morgonen när vi gjorde oss iordning för att åka hem så hörde vi tunga, snabba steg på övervåningen och smällar.

Att det finns något paranormalt där, finns det ingen tvekan om.

Mer info: Vandrarhemmet

Vi jobbar för Svenska kyrkan och besöker ofta platser som vissa av oss tycker är obehagliga.

I huset kände vi tydlig obehag känsla. Ingen ville riktigt vara ensam.

Efter ett par timmar började vi höra ljud i form av smäller och steg från övervåningen.

Vid ett tillfälle började både två av oss att gråta då vi förmodligen fick kontakt med någon med stor sorg.

Vid det tillfället såg en av oss en “person” stå vid fönstret precis vid trappen och i samma ögonblick fick en av oss en tydlig beröring av en hand på ryggen.

Vid kl 3-4 tiden på natten bestämde vi oss för att sova nere i rummet intill köket då det var för mycket som lät och kändes från övervåningen.

Runt kl 4 somnade mina kollegor och jag gick ut för att hämta en laddare i bilen. På väg in hörde jag röster från köket, men när jag väl var inne fanns ingen där och mina kollegor låg fortfarande och sov.

Fortsatt under natten hördes flera smällar från övervåningen precis ovanför oss där vi sov.

Strax innan vi lämnade så gick vi igenom huset och såg då tydligt att någon suttit i en säng i det större sovrummet trots att den var nybäddad, samt att vissa tavlor hängde snett.

Jag är den person som är minst rädd och påverkad av de paranormala, men efter denna resa är jag ganska övertygad om att det finns något, för det var ett otroligt spännande men även obehagligt och skrämmande hus att besöka.

Mer info: Vandrarhemmet

Plötsligt blir jag arg på några av tjejerna i gruppen. Helt utan anledning. Senare var jag förbannad på den andra killen i gruppen. Hade tydligen (minns inte detta) suttit och stirrat på honom med svarta ögon, innan gruppen tvingade de mig att gå ut. Då släppte ALLT.

Sedan började en efter en att gråta. Från ingenstans. En av tjejerna fick vi ledas ut för hon kände som att någon drog henne i håret. Det släppte även för henne när vi gick ut.

Sedan bytte jag plats, och då byttes känslan av ilska mot att alla i världen hatade mig, och att jag i princip kunde ta livet av mig. Då var de min tur att gråta…

Mer info: Vandrarhemmet

Jag och en kompis var helt ensamma. Kände mig iakttagen då vi gick och tittade på Vandrarhemmet medan det var ljus ute. Väl inne i Prästgården kände jag obehagskänsla i kroppen och massiva hjärtklappningar som ej släppte.

Runt 20-21 sitter vi i Expedition och myser…jag ska skriva lite i gästboken och medan jag skriver hör vi tydligt tassande steg. Obehagskänslan blir så kraftig att jag i panik börjar packa ner mina saker och brister ut i gråt. De förtvivlande känslorna jag fått in i kroppen är inte mina egna, det är som om någon annans känslor har tagit över…

Prästgården

Vi hade hyrt lilla spökutrustningen. Mina pekpinnar gav full aktivitet så pass att de vred sig 180 grader och omfamnade mig. En mystisk kyla spred sig i rummet när pekpinnarna gav utslag. EMF mätaren gav fullt utslag när pekpinnarna var aktiva. Vi kunde ställa frågor som pekpinnarna besvarade.

Mitt i natten vaknade jag och satte mig hastigt upp. Jag kände ett tryck över bröstet och hade svårt att andas. Detta varade några sekunder och släppte lika plötsligt som det kommit. Kulorna flyttade sig i kulramen.

Nätterna efter har jag drömt starka drömmar som om jag vore kvar i huset. Skulle önskat att exakt samma personer återförenades i prästgården igen om något år. Det hade varit fantastiskt spännande!

Kammaren

Jag och min bästa tjejkompis kände båda tryck i bröstet och tungt att andas så fort vi kom upp på övervåningen. I Stora Salen på nedervåningen jag drog ut en stol och alla EMF mätare gick på max! Jag bad om ursäkt och det blev lugnt. En tjej i ett annat sällskap såg en mörk skuggfigur inifrån rummet mittemot Kammaren. Jag själv såg även ett litet barn i farstun när jag kollade ner från övervåningen, det ögonblicket varade cirka 2 sekunder.

Prästgården

Hörde vid flera tillfällen knackningar från allrummet och på morgonen vaknade jag av att det ”stökades” på nedervåningen. Trodde att de andra i sällskapet var vakna, men när jag klev upp så låg alla och sov.

Gråterskornas Rum, Prästgården

Hade aldrig upplevt något spöklikt när jag åkte dit och hoppades på att få göra det.

På natten gick vi runt i huset och då var det något som ryckte till i min skjorta bakifrån.

Det var superhäftigt och gjorde mig glad och ännu mer nyfiken på hur okänd verkligheten är.

Prästgården

Det vi fick uppleva kl 5-6:30 var magiskt, obehagligt och otroligt spännande på samma gång!

Det var full aktivitet i form av fotsteg, knackningar, t.o.m konstiga “suckar” och andra läten som jag aldrig kommer glömma!

Mest spännande var det när vi satt i Rosa Rummet strax efter kl 5 och hörde någon komma nedför trappen, trodde såklart det var någon av de som sov där uppe som skulle ner på toaletten.

Men “det” gick förbi toaletten, in i Stora Salen och vidare in i Rosa Rummet och stannade precis framför sängen där vi satt.

Sedan blev det knäpptyst i kanske 30 sekunder, därefter vände sig “det” om och gick samma väg tillbaka.

Vid det tillfället var vi vettskrämda men samtidigt lyriska att vi äntligen fick vara med om nånting oförklarligt!

Rosa Rummet, Prästgården

Helheten var de bästa, vi upplevde lite småsaker vi inte kan förklara såsom haspen som gungade ordentligt tills vi själva fick stanna den. Uppskattades väldigt mycket att man kunde hyra utrustning!

Kammaren, Prästgården

Fick ett minne för livet. Valde att övernatta själv.

Spökerierna började strax efter kl 22.

Hörde “någon” gå upp till huset då jag var i Gråterskornas Rum.

Då ljudet närmade sig ytterdörren bestämde jag mig för att möta upp.

Glad i hågen för att få mer folk i huset låste jag upp och öppnade ytterdörren och skulle säga hej, men det fanns ingen där.

Jag gick faktiskt ut och letade men det fanns ingen där!

Gråterskornas Rum, Prästgården

Gick runt och fotade i Prästgården men när jag skulle ta kort från hallen upp i trappan gick det inte att trycka in knappen på kameran.

Vred jag kameran fungerade det men inte upp i trappan, försökte många gånger. Kanske stod det någon där som inte ville vara med på bild?

En lustig sak som hände var att både jag och kompisen fick bruna fläckar i händerna. De gick inte bort förrän vi var hemma igen.

Prästgården

Satt i karmstolen och småskrattade då min kompis skämtade om att det satt någon mer än mig i stolen.

Plötsligt gick en kall rysning genom hela min kropp som även kändes väldigt tung.

Försökte resa mig i panik men det kändes som att jag var fast i stolen.

När jag tillslut lyckades ställa mig upp släppte allt.

Prästgården

Kände någon som med lätt tryck la sig på benen.

Steg från Gula rummet till Blå rummet.

Kulramen på övervåningen ändrades under natten.

Prästgården 2020

Satt i karmstolen vid bordsändan och blev kall om benen och rysning i hela kroppen. Kändes som om någon satt i mitt knä.

Prästgården

Min pappa tände ett ljus som stod på ett bord på övervåningen. Det blåstes ut. Han tände ljuset två gånger och samma sak hände bägge gångerna.

På övervåningen var det något som tog tag i min höft när jag läste i böckerna och dörren till ett rum gick sakta igen.

Prästgården

Min mamma född 1934 sprang som som barn i huset. Hon berättade att när hon sprang upp för trappen var det som att springa in i en vägg.

Min pappa som inte tror på något övernaturligt såg att det brann i en gavel.

Prästgården

Såg sittavtryck i sängen i Expeditionen på dagtid trots att jag var in 5 min tidigare, och då var det inget där.

Expeditionen – Prästgården

Under vår vistelse var det en hel del aktivitet i huset.

En bok ramlade hastigt och hårt ur bokhyllan i allrummet på övre plan.

Viskningar och knackningar samt skrift på fönsterrutan i gula rummet, dock svår att tyda men ändå.…

Mycket utslag på diverse mätare från hyrutrustningen.

Skuggor i taket i Stora Salen på nedre plan.

Tydliga knarrande steg i hallen och en svepande skugga vid ytterdörren.

Expeditionen – Prästgården

2002 hyrde jag och några kurskamrater från Mitthögskolan hela Prästgården.

Efter en sen middag så tog jag hand disken och ställde allt på tork och gick ut från köket mot entrén där de andra stod.

Då kraschade det i köket.

2 meter från diskbänken låg ett krossat glas.

Märkligt om det hoppat dit från diskbänken, men vi sa väl att det kan ju iaf ha någon annan förklaring.

Framåt natten så låg jag och 2 till på golvet mot räcket vid trappan.

Vaknar av att det skramlar i ytterdörren och dörren öppnas och stängs.

Vi hör hur någon går i trappan upp mot oss och vi stirrar och väntar på om vi ska se någon komma.

Någonstans mitt i trappan eller nästan ända upp stannar det och snabba steg nerför trappan och en smäll i dörren igen.

Vi tar mod till oss och går ner, vet att jag låste dörren och hade nyckeln sittandes i det gamla låset när jag tidigare varit ute och rökt.

Nu var dörren låst och nyckeln satt kvar och kan omöjligen ha manipulerats av någon utomstående.

Mycket spännande och skrämmande upplevelse.

Prästgården

Hade turen att få nästan en timme helt själv i huset.

När jag gick runt och kände av huset och precis gått ur Blå rummet ut i hallen så smällde dörren igen efter mig.

Provade att ställa upp den igen, gick fram och tillbaka flera gånger, stampade och hoppade men inget hände.

Dörren stod kvar.

När jag gick in i Gråterskornas rum tog jag ett par kort och gick ut igen.

Hörde något där inne så jag gick tillbaka.

Då hade garderobsdörren öppnats ca 30 cm!

En stund senare anlände en barnfamilj så jag satte mig i soffan i Gråterskornas rum för att försöka känna nåt mer.

Då blev det alldeles iskallt på min vänstra sida och jag kände att någon satt bredvid mig.

Prästgården

Var där i början på 80-talet, några av oss inklusive mig fick inte sova på natten. Jag blev knuffad ur sängen och andra blev väckta hela tiden.

Prästgården

Gungstolen lät som om den gungade en tidig morgon men slutade innan det gick att se.

Prästgården

Kände ett barn klättra på mig samt smekte min panna när jag försökte sova. Kände ångest och såg även en kvinnlig gestalt i Rosa rummet sitta på sängen och sedan resa sig upp. Hörde fotsteg i trappen hela natten.

Blå Rummet, Prästgården

Stolen jag satt på i Expeditionen började vibrera! När vi kom upp på övervåningen var alla kuddar utslängda på golvet. Vi var 5 stycken som såg dörren till ett av rummen på övervåningen börja röra sig och sedan slå igen. Nog händer det grejer där.

Expeditionen, Prästgården

Min syster tog bilder på sig själv i spegeln i Stora Salen. Av ca 20 bilder, är de alla lika utom den sista. Där var en annan kvinna med på bilden!

Prästgården

Det var mycket märklig stämning i hela huset.

Värst var det för min man, som egentligen inte tror så mycket på spökerier, men som har insett att det finns saker vi inte kan förklara.

När han satt på en stol och väntade på mig blev han liksom förvirrad och kunde inte stiga upp från stolen.

Prästgården

Var med om att någon satte sig i sängen.

Väskor flyttade på sig.

En extra säng flög plötsligt upp och kuddarna ovanpå flög några meter ifrån sängen.

Expeditionen, Prästgården

Vi vek upp täcket i det Blå rummet och det hade lagt sig tillrätta när vi kom upp igen.

Någon drog i täcket vid halsen när jag sov, avfärdade det då som en dröm.

Blå Rummet, Prästgården

Vaknade kl 5 av att någon visslade, hörde en dörr öppnas.

När vi gick upp kl 6 var dörren öppen ut till hallen och det var svinkallt.

Vandrarhemmet

Har sovit i Prästgården 4 gånger och bl.a hört barnskrik samt en gammal väggtelefon som ringer för fulla muggar (trots att den inte var inkopplad), ljud av någon går i trappen utan att någon är där, knackningar i väggar m.m.

Min bror (som inte ens tror på detta) menar att han såg en lång gestalt med hatt när han tog en kvällsrök.

Han kände sig iakttagen och en bit ifrån honom så stod denna gestalt, och han är tvärsäker på det han såg, så han blev ganska skärrad.

Ett mycket mysigt men samtidigt kusligt ställe, rekommenderas.

Prästgården

Vi hade precis anlänt till huset.

Min man var ute och fixade med packningen i bilen.

Jag gick in, dörrarna på nedervåningen var stängda in till Stora Salen.

Hörde två som pratade där inne och drog (vad jag då tolkade som) resväskor.

Tänkte att om de stängt dörren så ville de vara ifred.

Sedan blev det tyst.

När min man kom in sa jag därför åt honom att vi skulle gå försiktigt för att inte störa ifall de tog en tupplur. Vi satte oss utanför huset och njöt av kall dryck i solen.

Då kom de andra gästerna i sin bil! Ingen var inne i huset!

Kände hur håret reste sig på kroppen.

Vi gick in och kollade och det var helt tomt!

Har aldrig varit med om något så tydligt paranormalt!

Blir nästan knäpp när jag tänker på det!

Var helt säker på att de var andra gäster där inne men de var något annat!

Prästgården

Jag satt ensam på en stol i Stora Salen i mörkret i ungefär 45 minuter, fick då en känsla som inte var min egen och tårarna började rinna, kan verkligen inte förklara det.

Jag sov i det Blå Rummet, somnade runt 02:30 och vaknade tidigt på morgonen av att någon/något tog på min fot och ben.

Oförklarlig natt.

Blå Rummet, Prästgården

Jag och en kamrat tillbringade natten ensamma i huset, i det blå rummet, och det dunsade och smällde hela natten, och det kändes även som att någon tittade på oss från tvärs över hallen där Gråterskornas rum ligger.

Det blev inte en blund den natten, känslan av att vara ständigt iakttagen var alldeles för obehaglig.

När vi kom ner på morgonen upptäckte vi även att den inre dörren i farstun stod vidöppen, trots att vi hade stängt den kvällen innan.

Blå Rummet, Prästgården

Vi upplevde rysningar och yrsel. Hörde även knackningar.

Rosa Rummet

Jag och min man la oss ner en stund efter att vi kommit dit.

Efter en stunds tystnad såg jag ett rosa ljus svepa genom rummet, samtidigt säger min man att han fick väldigt ont i huvudet.

Jag tittade på honom och berättade vad jag sett.

Allt skedde väldigt snabbt.

Både huvudvärken och den rosa dimman försvann sedan lika snabbt.

Gråterskornas Rum

Vaknade långsamt och motvilligt upp av ett väldigt hårt tryck mot min höft, tyngdmässigt som om en person hade suttit på mig.

Det var väldigt konstigt, och visst kan man bortförklara det med att det var en dröm om man så vill, men eftersom jag vet hur jag själv fungerar med sömn och vakenhet så känns den förklaringen inte rätt för mig.

Konstig grej.

Gråterskornas Rum, Prästgården 2012

Såg en kvinnlig gestalt som stirrade på oss från Rosa Rummet och sedan svepte förbi genom Expedition in till hallen. Det var en häftig upplevelse.

Prästgården

Borgvattnet gjorde mig och 2 polare till believers.

Vi satt på övervåning och såg hur gardinen 1 meter ifrån oss kraftigt drogs upp.

Och nej det var inte ett snöre, vindpust eller liknande (det kollade vi snabbt upp).

Vi såg alla hur ett handavtryck formades på gardinen.

Prästgården

I soffan blev jag dränerad på energi och det blev riktigt kallt, fick intrycket att det var en man som gjorde detta.

Under tiden det blev kallt kände jag hur någon greppade tag om min arm, en kvinna, liknade en dåtida ”husmor” eller hembiträde/piga.

Antingen var hon rädd för mannen eller så försökte hon skydda mig ifrån honom, för så fort hon tog tag i mig så steg värmen och dräneringen avslutades.

Prästgården

Ytterdörren stängdes igen med bestämdhet när vi stod och pratade i hallen där nere, vi var minst 3 personer som såg detta.

Prästgården

Kunde inte sova pga en tryckande känsla hela natten, som om huset var ett vakuum.

Tystnaden var öronbedövande för att vara ett så gammalt hus där man förväntar sig ljud som knarr och vind som viner.

Det var nästan det läskigaste, tystnaden!

Det var två andra sällskap som bokat rum samma natt varpå ena packade sina väskor och drog i väldans hast!

Alla undrade vad dom var med om!

Prästgården

Kort summering av aktiviteten:

3 tydliga knackningar på övervåningen (gick ej att återskapa)

En mörk skepnad som fladdrade förbi dörren mellan kök och vardagsrum.

Toalett dörren slog emot dörrkarmen (gick inte heller att återskapa).

Kvinnoröster ifrån hall/kök/trapp vid flertalet tillfällen.

En mörk siluett i dörröppningen i det rum vi skulle sova i.

Någon strök mig på ryggen och benet innan jag skulle sova.

Dunsar på nedervåningen när vi var på övervåningen.

Vandrarhemmet

Allt började med att gardinen fladdrade till i Expeditionen när vi alla vara utanför huset. Efter det hände inte så mycket, förutom lite knarr och en känsla av att inte vara ensam.

Låg senare vaken och fick en stark känsla av att någon var med mig i rummet. Känslan kommer närmre och närmre. Försökte slå bort känslan men det var nästintill omöjligt, någon var i rummet.

Efter ett tag kändes benen tunga, som att någon eller något satt sig på mina ben. Minuter senare kändes det som att någon rörde mig i håret.

Precis innan jag somnade så väcktes jag av ljudet från någon som gick i det Rosa rummet. Stegen avtog precis innan dörren till Expeditionen.

Sov 5-10 minuter natten. Borgvattnet är en speciell plats och vem det var som inte lät mig sova är fortfarande en gåta.

Prästgården

Klockan 02.53 väcktes jag av kraftig hjärtklappning och känslan att någon tryckte på min rygg. Kände även att fötter och ben var kokheta, känseln var borta i ena benet och att det susade i mina öron.

Sedan hördes en duns som påminner om en emaljbytta som tappas mot golvet. Hörde även att någon tassade runt i mitten av rummet och i rummet intill (Expeditionen).

Hjärtklappningen avtog och sedan var det lugnt en stund tills jag åter kände trycket mot ryggen, precis som om någon försökte väcka mig. Hjärtklappningen kom tillbaka samt den brännande känslan på benen.

Tillslut släppte trycket och jag trodde att allt var över, tills jag kände att något satt sig på sängkanten bredvid mina fötter.

Detta var mycket värre än vad jag väntat mig av besöket. Mäktig upplevelse men något jag aldrig gör om igen.

Prästgården

Försökte dra upp täcket över huvudet men det gick inte, det var som att någon höll emot, som att någon satt på det.

Prästgården

Vi hade massa aktivitet i Blå Rummet tidigt på kvällen.

Sedan var huset lugnt.

På natten kände jag hur min säng liksom skakade/gungade.

Jag var trött och tänkte bara att det nog var min sambo som rörde sig i sömnen och fick min säng att röra sig.

På morgonen bad jag honom röra sig i sin säng men min säng påverkades såklart inte av det. De står ju långt ifrån varann.

Så någon skojade med mig iaf!

Prästgården

Sova blev det inte mycket av, någon drog min sovsäck 3 gånger denna natt, så gömde jag mig under täcket. Då strök “någon” mig på min hals och vidare bak.

Prästgården

Hörde tunga steg i trappen. Såg gestalten av en katt.

Trodde inte så mycket på detta, men på natten känds det som att någon “skivade en tårta” på ryggen i ca 4 minuter.

Jag var klarvaken och trodde att det var gubben.

Men han nådde mig inte!

Prästgården

Fick lite huvudvärk och just då såg frugan en lätt skugga snurra runt och försvinna. Huvudvärk/tryck försvann samtidigt som skuggan försvann.

Prästgården

En dörr smälldes igen två gånger, träkulorna i ramen flyttades.

Prästgården

Hörde en del knackningar och dunsar och fotsteg vid ett tillfälle. Kände väldigt starka energier, speciellt i trappen och i Gula Rummet.

Prästgården

Det bästa (eller snarare det värsta) var nog att en liten pojke smygtittade i dörröppningen och att någon drog i min strumpa och tå…

Prästgården

Tack för en trivsam natt på den gamla prästgården!

Jag somnade tyvärr, men min icke-spöktroende sambo låg vaken ett tag och hörde många oförklarliga ljud med smällande i dörrar och springande i trappan som inte helt kunde förklaras.

Prästgården

Vaknade på natten av att en pojke satt på sängen. Känner ett större obehag nu i efterhand när jag tänker på huset.

Rosa Rummet, Prästgården

Vi hörde bl.a. 3 tydliga fotsteg komma upp för trappan när vi satt i sofforna på övervåningen, följt av vad som lät som tassar.

Prästgården

På natten vaknade jag av steg utanför vår dörr.

Följ av tystnad.

Sedan 3 steg i trappen.

Därefter åter tystnad.

Kändes verkligen som att någon studerade mig på nära håll.

En mindre behaglig upplevelse.

Kände ett tryck på mitt knä.

Fick en bild av en man, vars närvaro inte kändes så snäll.

På morgonen tittade jag i boken som låg i Stora Salen, där var han!! Mannen jag sett!! Hamberg tror jag han hette.

Men det är bara MIN känsla. Hade varit kul och höra om någon annan känt samma sak.

Prästgården

Alla kände av något när vi gick in i huset första gången. “Ståpäls”, darrningar, tunga armar, tung i huvudet mm.

En kula flyttade på sig på golvet i Gula Rummet när vi var ute på promenad.

I Blå Rummet blev ena sängen tillstökad när vi satt ute i hallen.

Vid ett annat tillfälle såg vi en ljus skepnad uppe vid trappen som gick in mot samma rum.

Såg skepnaden av en man som stod vid toalettdörren på övre plan.

När vi satt nere i Stora Salen hördes fotsteg på övervåningen.

Såg en kvinnlig skepnad försvinna upp i trappen från hallen när vi satt i Stora Salen på nedre plan och lite senare kom hon tillbaka åt det andra hållet.

Klockan 3 på natten i samma rum kom det en isande kyla. Alla blev iskalla och det var nästan så det att kom ånga ur munnen när vi pratade!

Prästgården