Hyresvillkor

Se Frågor & Svar för mer information.

– Vistelsen sker på egen risk.
– Respektera andra gäster.
– Låsta dörrar = privata rum.
– Rökning / eldning förbjuden.
– Endast värmeljus är tillåtet.
– Städa innan utcheckning.
– Skador debiteras ansvarig.

Endast bokade gäster tillåts i respektive hus. Det ej tillåtet att ta med personer som ej bokat eller att släppa in obehöriga under vistelsen. Överträdelse kan medföra att ansvarig för bokningen blir debiterad 2.950 SEK.

Får jag besöka Prästgården om jag bokat Vandrarhemmet?
Nej. Endast gäster som bokat rum i Prästgården tillåts i huset. Knacka ej på (det kan störa gästernas upplevelse). Gäster som släpper in obehöriga kan bötfällas enligt hyresvillkoren.

Får jag besöka Vandrarhemmet om jag bokat Prästgården?
Nej. Endast gäster som bokat Vandrarhemmet tillåts i huset. Knacka ej på (det kan störa gästernas upplevelse). Gäster som släpper in obehöriga kan bötfällas enligt hyresvillkoren.

Prästgården är i första hand en upplevelse. Om du bokar ett rum så är chansen stor att andra gäster bokar samma natt. Många gäster hyr även spökjägarutrustning för undersöka huset under natten. Bokar du ett rum måste du därför räkna med detta. Tidig utcheckning pga andra gäster som stör kompenseras ej.

Incheckning: Efter kl 17:00
Utcheckning: Innan kl 10:00

Går det anlända senare?
Ja, nyckeln hämtas i en låst box så du kan hämta den när du vill 🙂

Du betalar vid bokningstillfället enligt rådande bokningsvillkor.

Online Bokning (10% rabatt)
Du betalar vid bokningstillfället enligt rådande bokningsvillkor;

– Kort (VISA/Mastercard) Omgående
– Banköverföring Omgående
– Faktura 14 dagar
– Delbetalning Per månad

Manuell Bokning
Swish (5 dagar)
Faktura (14 dagar)

Bokningen blir bindande vid betalning.

– Faktura (betala inom 14 dagar)
– Delbetalning 
(välj summa/mån)
– Kort (VISA / Mastercard)
– Konto (direktinsättning SEB, Handelsbanken, Danske Bank, Nordea, Swedbank)
– Swish (kontakta oss)

OBS! Svea Ekonomi sköter hanteringen. Antalet betalsätt kan därför variera från person till person (beroende på kreditvärdighet. Se betalvillkor för Svea Ekonomi nedan.

Beror på vilken prisklass du valt vid bokning. Vi har 3 olika prisklasser att välja bland;

Kan återbetalas
Få pengarna tillbaka om du behöver ställa in din övernattning. 

72h före incheckning = 100% tillbaka.
48h före incheckning = 75% tillbaka.
24h före incheckning = 50% tillbaka.

Om du avbokar inom 24 h före incheckning återbetalas ej bokningen.

Kan ombokas
Ingen avbokning. Möjlighet att boka om till ett annat tillgängligt datum. Senast 72h före incheckning (ev. mellanskillnad tillkommer).

Kan ej ombokas
Ingen om- eller avbokning. Pengar tillbaka vid sjukdom (mot uppvisande av läkarintyg).

Skadehändelsen ska styrkas med ett giltigt läkarintyg.

Följande ersätts:
– Akut sjukdom
– Olycksfall
– Dödsfall

Följande ersätts ej:
– Akut försämring av existerande sjukdom.
– Akut försämring av kroniska besvär.
– Planerad undersökning / behandling

Ev. klagomål skall framföras genom att kontakta oss. Reklamationsrätten är förlorad om du ej meddelar oss omgående.

I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig.

Syftet med detta är att möjliggöra sedvanlig gästadministration, att tillförsäkra att vi har tillgång till tillförlitlig persondokumentation i händelse av olycksfall, att uppfylla villkoren för avbeställningsskyddet samt att administrera och behandla eventuella skador. 

Uppgifterna kan även komma att användas för att informera om erbjudanden via nyhetsbrev. Vid online order erhåller du som kund en mailbekräftelse.

Om informationen är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att den ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.

Du har enligt personuppgiftslagen (PUL) rätt att ta del av den information vi har registrerat om dig.

Faktura
Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. 

En förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får ej ha några betalningsanmärkningar. 

Samtliga fakturor är av LaxTon Ghost Sweden AB överlåtna till Svea Ekonomi AB.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

Delbetala
Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst.

Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Har du några frågor så kan du ringa 08 – 514 931 13 för närmare information.

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10.000 SEK, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,55%.

Allmänna villkor
Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation (SEKKI)

Kort
Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. Vi använder Svea Ekonomis/Webpays hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning.

Vi accepterar följande kort: Visa, MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället. Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade. Inga kortnummer sparas.

Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

Se Frågor & Svar för mer information.