testestest

Hyresvillkor

testestest

– Vistelsen sker på egen risk.
– Respektera andra gäster.
– Låsta dörrar = privata rum.
– Rökning / eldning förbjudet
– Levande ljus förbjudna
– Städa innan utcheckning.
– Skador debiteras ansvarig.
– Stanna hemma vid sjukdom.

En bokning är bindande i och med att den betalats. Vid bokning behöver du uppge namn och kontaktuppgifter samt hur du vill betala. Olika regler gäller för olika prisklasser, se detaljerad prisinformation för varje enskilt rum.

– För att boka ett rum måste du vara minst 18 år, resten av sällskapet kan vara under 18 år.
– Du som bokar måste vara med resten av sällskapet hela kvällen (ifall något händer etc).
– Du som bokar är ansvarig oavsett om du bor eller inte bor med underåriga i rummet.
– Ni kan behöva legitimera er vid ankomst.

Endast bokade gäster tillåts i respektive hus. Det ej tillåtet att ta med personer som ej bokat eller att släppa in obehöriga under vistelsen. Överträdelse kan medföra att ansvarig för bokningen blir debiterad 2.950 SEK.

Får jag gå in i Prästgården om jag bokat Vandrarhemmet?
Nej. Endast gäster som bokat rum i Prästgården tillåts i huset.

Får jag gå in i Vandrarhemmet om jag bokat Prästgården?
Nej. Endast gäster som bokat Vandrarhemmet tillåts i huset.

Knacka inte på – det kan störa de andra gästernas upplevelse.

Fråga inte – det spelar ingen roll om du frågar och de andra gästerna säger att det är OK. Det är inte gästerna som bestämmer villkoren. Om något händer kan den som släppt in obehöriga bötfällas (2.995 kr).

Exempel på vad som kan hända?
– Andra gäster kan störas eller känna sig obekväma.

Men alla sa att det var OK?
– Många känner sig obekväma med att säga nej på plats pga att det kan skapa dålig stämning. Men dessa gäster kan kontakta oss efter besöket med klagomål och krav på kompensation.

Prästgården är i första hand en upplevelse. Om du bokar ett rum så är chansen stor att andra gäster bokar samma natt. Många gäster hyr även spökjägarutrustning för undersöka huset under natten. Bokar du ett rum måste du därför räkna med detta. Tidig utcheckning pga andra gäster som stör kompenseras ej.

När är det OK?
Bokas hela Prästgården eller Vandrarhemmet är alkohol OK (iom att inga andra gäster störs). OBS! Extra avgift för städning (fr. 895 kr) kan debiteras i efterhand ifall husen lämnas ostädade.

När är det inte OK?
Vid rumsbokning är alkohol ej tillåtet. Varken förtäring eller berusad ankomst. Överträdelse kan medföra omgående utcheckning + böter på 2950 SEK.

Varför?
För att vissa festade loss aningen för mycket föregående säsong och störde andra gäster! 😉

Vad ska jag göra om de andra som bokat festar och stör min upplevelse?
Meddela oss på något av följande sätt:

– Maila info@borgvattnet.eu
– Maila (anonymt) via detta formulär

Vi följer diskret upp ärendet så fort vi läst ditt meddelande.

Incheckning: Personal tar emot mellan kl 17.00–19:00 och överlämnas nycklar. Om ni anländer senare läggs nyckeln ut åt er (mer info hittas i den bokningsbekräftelse som mailas ut efter genomförd bokning).

Utcheckning: Personal tar emot nycklar vid utcheckning kl 10.00. Vid tidigare utcheckning återlämnas nycklar på anvisad plats (mer info hittas i den bokningsbekräftelse som mailas ut efter genomförd bokning).

Onlinebokning blir bindande vid betalning.

Manuell bokning blir bindande när du fått bekräftelse via mail samt ett bokningsnummer.

Online Bokning;

– Kort (VISA/Mastercard) Omgående
– Banköverföring Omgående
– Faktura 14 dagar
– Delbetalning Per månad

Manuell Bokning;

– Swish (5 dagar)
Faktura (14 dagar)
Banköverföring (5 dagar)

10% serviceavgift tillkommer vid manuell bokning (gäller ej vid bokning av hela Prästgården).

Faktura (betala inom 14 dagar)
Delbetalning (välj summa/mån)
Kort (VISA / Mastercard)
Konto (direktinsättning SEB, Handelsbanken, Danske Bank, Nordea, Swedbank)
Swish

OBS! Svea Ekonomi sköter hanteringen. Antalet betalsätt kan därför variera från person till person (beroende på kreditvärdighet. Se betalvillkor för Svea Ekonomi nedan.

Alla bokningar är personliga. Det är EJ tillåtet att sälja platser till andra deltagare som ett event. 

Villkoren för avbokning baseras på vilken prisklass du valt vid bokningstillfället;

Kan återbetalas
Få pengarna tillbaka om du behöver ställa in din bokning. 

72h före incheckning = 100% tillbaka.
48h före incheckning = 75% tillbaka.
24h före incheckning = 50% tillbaka.

Avbokning inom 24 h före incheckning återbetalas ej.

Möjlighet att boka om till ett annat tillgängligt datum 2023 senast 72h före incheckning (ev. mellanskillnad tillkommer).

Kan ombokas
Ingen avbokning. Möjlighet att boka om till ett annat tillgängligt datum 2023 senast 72h före incheckning (ev. mellanskillnad tillkommer).

Kan ej ombokas
Ingen om- eller avbokning. Pengar tillbaka vid sjukdom (mot uppvisande av läkarintyg).

Sjukdom / skadehändelse ska styrkas med ett giltigt läkarintyg.

Följande ersätts:
– Akut sjukdom
– Olycksfall
– Dödsfall

Följande ersätts ej:
– Akut försämring av existerande sjukdom.
– Akut försämring av kroniska besvär.
– Planerad undersökning / behandling

Vid ombokning tillkommer ev. pris mellanskillnad (ifall du exempelvis bokar om från en vardag under lågsäsong till en helgdag under högsäsong).

Villkoren för ombokning baseras på vilken prisklass du valt vid bokningstillfället;

Kan återbetalas
Få pengarna tillbaka om du behöver ställa in din bokning. 

72h före incheckning = 100% tillbaka.
48h före incheckning = 75% tillbaka.
24h före incheckning = 50% tillbaka.

Avbokning inom 24 h före incheckning återbetalas ej.

Möjlighet att boka om till ett annat tillgängligt datum 2023 senast 72h före incheckning (ev. mellanskillnad tillkommer).

Kan ombokas
Ingen avbokning. Möjlighet att boka om till ett annat tillgängligt datum 2023 senast 72h före incheckning. Ev. pris mellanskillnad tillkommer vid ombokning.

Kan ej ombokas
Ingen om- eller avbokning. Pengar tillbaka vid sjukdom (mot uppvisande av läkarintyg).

Ev. klagomål skall framföras genom att kontakta oss. Reklamationsrätten är förlorad om du ej meddelar oss omgående.

Faktura
Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. 

En förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får ej ha några betalningsanmärkningar. 

Samtliga fakturor är av LaxTon Ghost Sweden AB överlåtna till Svea Ekonomi AB.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

Delbetala
Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst.

Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Har du några frågor så kan du ringa 08 – 514 931 13 för närmare information.

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10.000 SEK, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,55%.

Allmänna villkor
Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation (SEKKI)

Kort
Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. Vi använder Svea Ekonomis/Webpays hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning.

Vi accepterar följande kort: Visa, MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället. Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade. Inga kortnummer sparas.

Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

I samband med din bokning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Syftet med detta är att möjliggöra sedvanlig gästadministration, att tillförsäkra att vi har tillgång till tillförlitlig persondokumentation i händelse av olycksfall, att uppfylla villkoren för avbeställningsskyddet samt att administrera och behandla eventuella skador. Uppgifterna kan även komma att användas för att informera om erbjudanden via nyhetsbrev.

Vid bokning erhåller du som kund en bekräftelse via e-post. Om informationen är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att den ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post: info@borgvattnet.eu. Du har enligt personuppgiftslagen (PUL) rätt att ta del av den information vi har registrerat om dig. Vänligen läs vår Integritetspolicy för att förstå på vilket sätt vi behandlar dina personuppgifter inom ramen för din bokning, samt om dina rättigheter i samband med detta.

Ändringar av villkor: Vi meddelar om ändringar av hyresvillkoren via nyhetsbrev och sociala medier. Besök denna sida då och då för uppdateringar. Senast uppdaterad: 23/1 2023

Se Frågor & Svar för mer information.

Dela