Dima Maslennikov YouTube Borgvattnet

Över 10 miljoner har sett rysk Spökjakt i Borgvattnet

Dima Maslennikov YouTube Borgvattnet

Tidigare i år öppnades Prästgården och Vandrarhemmet exklusivt för en paranormal undersökning som genomfördes av Dima Maslennikov från Ryssland. Undersökningen släpptes i början av Mars 2020 och har över 10 miljoner visningar.

Borgvattnet Prästgård är känd som Sveriges mest hemsökta hus och förekommer på mängder av topplistor över världens mest hemsökta hus. Varje vinter är huset stängt för säsongen (huset saknar isolering) men ibland görs undantag. Som när Ryska Dima Maslennikov med över 13 miljoner prenumeranter på YouTube ville komma och undersöka Prästgården.

Såg en man

Om Dima kom fram till något paranormalt kan du se i hans egen undersökning (länk längre ner). Vi kan iaf avslöja att när denna ryska gentleman kom till Borgvattnet körde han först en sväng mot Prästgården, men hamnade fel och kom till en annan gård. Där såg han en man som gick på undervåningen i huset och vände därför om för att och fortsatte leta efter Prästgården.

När han senare på natten insåg att huset han besökt tidigare under kvällen (där han såg mannen) var Vandrarhemmet blev han likblek och vågade först inte gå in. Dima trodde det var ett skämt när vi förklarade att huset stått tomt hela vintern. Nyckeln förvarades i Borås och togs med av LaxTon som kom till byn 5-6 timmar efteråt (så det är helt omöjligt att någon befann sig i huset vid tidpunkten).

Se hans reaktion;

Dima’s utredning

Dima’s egen utredning är på ryska. Ögon på folk som upplever Borgvattnet behöver dock sällan översättning.

Värt att notera: I undersökningen använder Dima LaxTon’s app Ghost Tracker EMF EVP Recorder för att bl.a mäta vibrationer i trappen.

Få notis om nya inlägg

Prenumerera på Prästgårdens nyhetsbrev för notis om nya inlägg, nyheter och uppdateringar.

Sverige mest hemsökta hus
Sverige mest hemsökta hus

Borgvattnets gamla Prästgård från 1876 hittas i natursköna Borgvattnet, ca 10 mil från Östersund. Här erbjuds sommarcafé, guidade turer samt rumsbokning – för de som vågar! 1947 blev huset världskänt som “Sveriges mest hemsökta hus” och 1970 öppnades Prästgården för allmänheten. Första sommaren kom över 5000 gäster och därefter har hundratusentals nyfikna upplevt huset.

Mer info
Rum i Prästgården
Historik om huset
Gästbok