Mer innehåll på gång…

Vi arbetar på en ny hemsida där fler artiklar kommer synas.

(YouTube) Borgvattnet

Olika Borgvattnet klipp från LaxTon Ghost Sweden, Ghost Hunters International, Det Hemsökta, Kanal 5, Jocke & Jonna med mera.

Se alla klipp

(SVD) Här är Sveriges mest hemsökta hotell

Sveriges mest hemsökta hus, prästgården i jämtländska Borgvattnet. Där de mystiska incidenterna duggat tätt sedan 1920-talet, så pass att prästen Thore Forslund en gång försökte driva ut de onda andarna. Men misslyckades tydligen, eftersom Borgvattnet idag är mer populärt än någonsin bland spökjägare och nyfikna besökare.

Läs mer

(Aftonbladet) Spökhuset som får blodet att isa sig

Inget hus sägs spöka lika mycket som prästgården i Borgvattnet. Dess läskiga historier om bortryckta täcken och märkliga ljud har lett många nyfikna besökare till den avlägsna byn.

Läs mer

Aftonbladet testar Prästgården

Intresset för det övernaturliga blomstrar som aldrig förr. Aftonbladets team åkte till Borgvattnet för att få ett snack med några av Sveriges mest omskrivna spöken. Så här gick det.

Läs mer

(Aftonbladet) Slungades ur stolen – av en okänd kraft

Mitt i de jämtländska skogarna står en ensam prästgård. Vid första anblick ser den ut som vilket gammalt hus som helst. Men de sköra träväggarna och de knarrande golven har i över hundra år fått uppleva de mest makabra händelserna i ortens historia.

Läs mer

(Aftonbladet) Var femte tror att spöken finns

Var femte svensk tror att människor kan gå igen efter döden. Spöka, med andra ord. – Jag har sett flera spöken, säger Linda Wellander, 33, i Helsingborg.

Läs mer

(Aftonbladet) Här får du betala för att bli skrämd

Klockan tre på natten vaknar Emma Stattin av tunga, knarrande steg på golvet i den gamla prästgården. – Jag blev så rädd att jag inte vågade tända ljuset förrän efter en halvtimme. Det här är ett störtskönt ställe, säger Emma.

Läs mer

(Aftonbladet) Se alla tv-klippen från #spökspecial

Det blev den värsta natten i Samirs liv. Han, Anna Book och Kissie tillbringade tolv timmar i Sveriges mest hemsökta hus. Här kan du se guldkornen från natten.

Se nu

Jan Henning ”Moltas” Erikson (1932-1988)
Jämtlands president (1983–1988)

Besök Borgvattnet

Det Okända (TV4), Spökspecial (Aftonbladet) och Ghost Hunters International (NBC) är några av hundratusentals besökare sedan Prästgården blev hotell 1970.

Sommarcafé: 22 Juni – 18 Aug

Övernattning: 1 Maj – 17 Nov

SE LEDIGA RUM