Vandrarhem Borgvattnet

Vandrarhem Borgvattnet

Vandrarhem Borgvattnet

Borgvattnets gamla Prästgård är känd som ett av världens och Sveriges mest hemsökta hus. 200 meter längre bort, på en enslig gård ovanför kyrkogården, finns ett annat hus som anses ännu värre – Borgvattnet Vandrarhem.

Borgvattnets Vandrarhem fungerade tidigare som bostad åt familjen Almqvist med sina barn. Efter det flyttade Karl Palm och hans fru Märta dit med sonen Sven-Olof och under senare tid har gården därför kallats för ”Karl Palms”.

Vandrarhem Borgvattnet Ragunda Jämtland 1920
Vandrarhemmet 1920

Hemsökt Vandrarhem

Vandrarhem Borgvattnet Ragunda Jämtland Vardagsrum
Vardagsrum – Borgvattnet Vandrarhem

I huset har gäster bl.a hört ljud av TUNGA fotsteg och sett skuggor (framförallt i hallen på övervåningen samt i trappen). Från köket har gäster hört slammer och mummel, som om ett sällskap sitter och samtalat över en fika. Även dörrhandtag har rört på sig.

Minst två personer har (oberoende av varandra) vittnat om samma sak – hur de vaknat mitt i natten av att en storvuxen manlig skepnad kommit in i köket och blängt ilsket på dem när de legat i bäddsoffan i vardagsrummet på nedervåningen.

En rysk YouTuber har berättat om hur han såg en man i rummet när han kom in på gården av misstag (han var på väg till Prästgården men körde fel).

Visst, det är aktivitet i båda Prästgården och Vandrarhemmet – men det känns som mer negativ energi i Vandrarhemmet.

Niclas Laaksonen, LaxTon Ghost Sweden
Vandrarhem Borgvattnet
Vandrarhemmet

Upplev huset på egen hand – om du vågar!

Borgvattnet Vandrarhem

200 m från Prästgården. Rymmer 1–10 gäster. Fr 2.450 SEK (fr 245 SEK/gäst)

Läs Mer