Vandrarhem Borgvattnet Ragunda Jämtland 2020

Vandrarhem Borgvattnet

Vandrarhem Borgvattnet Ragunda Jämtland 2020

Är Borgvattnet Vandrarhem Sveriges mest hemsökta hus?

Borgvattnets gamla Prästgård är känd som ett av världens och Sveriges mest hemsökta hus, men det inte många känner till är att 200 meter längre bort, på en enslig gård ovanför kyrkogården, finns ett annat hus som många anser vara ännu värre – Borgvattnet Vandrarhem.

Borgvattnet Vandrarhem 1920
Vandrarhem Borgvattnet
Borgvattnet Vandrarhem 2020

Borgvattnet Vandrarhem i lågor

Borgvattnet Vandrarhem fungerade tidigare som bostad åt familjen Almqvist med sina barn.

Ett av barnen hette Nora, född 1903, och hon lekte ofta med prästbarnen och senare arbetade hon som hembiträde i prästgården. Någon gång på 20-talet sov Nora och hennes syster i byns gamla Prästgård och fick då vara med om en oförklarlig händelse efter att mörkret lagt sig.

Nora vaknade mitt i natten och fick se rök och stora eldslågor flamma ovanför träden. Deras barndomshem stod i lågor, hon väckte sin syster och sprang i panik hem för att väcka föräldrarna. Med bankande hjärtan kom de fram för att se att allt var som vanligt. Ingen eld, ingen rök. Men de båda systrarna hade verkligen sett de mäktiga lågorna och de fick aldrig någon förklaring till detta.

Efter familjen Almqvist flyttade Karl Palm och hans fru Märta dit med sonen Sven-Olof och under senare tid har gården därför kallats för ”Karl Palms”.

Väg mellan Vandrarhemmet och Spökprästgården.

Hemsökt Vandrarhem

I huset har gäster hört TUNGA fotsteg (framförallt i hallen på övervåningen samt i trappen) och sett skuggor. Från köket har gäster hört slammer och mummel, som om ett sällskap sitter och samtalat över en fika. Även dörrhandtag har rört på sig.

Minst två personer har (oberoende av varandra) har berättat samma historia – om hur de vaknat mitt i natten av att en storvuxen manlig skepnad kommit in i köket och blängt ilsket på dem när de legat i bäddsoffan i vardagsrummet på nedervåningen.

Vardagsrum – Borgvattnet Vandrarhem

Spökjakt i Vandrarhemmet

Sveriges främsta paranormala utredare LaxTon Ghost Sweden har varit på plats för att undersöka vandrarhemmet, vilket blev en populär utredning bland deras + 90 tusen följare på YouTube.

LaxTon (och många gäster) menar att detta hus är ett av Sveriges mest obehagliga hus. “Visst, det är aktivitet i Prästgården – men i Vandrarhemmet är det mer negativt!” – Niclas Laaksonen, LaxTon

Spökjakt – Borgvattnet Vandrarhem

Vandrarhem Borgvattnet Ragunda Jämtland 2020
Vandrarhemmet i Borgvattnet

Boka Vandrarhemmet

200 m från Prästgården. 3 sovrum, 1 badrum. 10 bäddar. Fr. 195 kr/pers.

Pris fr. 1,950 kr per natt

Se Detaljer


Tips! Passa på att kika in i Prästgården under tiden Sommarcaféet håller öppet.

Share